Direktlänk till inlägg 14 september 2012

Smörigt?

Av Marie - 14 september 2012 08:34

Efter en inspirerande demonstration på Bondens egen matdag i Uppsala av Eskesta gårdmejeri om hur de gör syrat smör så har det provats på här hemma   


Dagens smörkärning gick bra och denna gången provar jag med att blanda i 20% rapsolja för att på så sätt få det lite mer bredbart när det tas ut ur kylen, för jag kommer inte ihåg att ta ut smöret en halvtimme innan jag ska bre mig en macka   


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 10 augusti 2013 11:24

Under vintern 1998-99 kom veterinären och antropologen Erik Granström under resor på Upplandsslättens vindpinade ödemarker i kontakt med en stam av det skygga hästfolket. Han lyckades efter försiktiga närmanden vinna infödingarnas förtroende och rapp...

Av Marie - 31 juli 2013 09:31

Jaha, vad ska man säga egentligen.   Får ett sms om att jag har ett paket att hämta på posten. Problemet är bara att på adressen som uppges i smset finns ingen byggnad alls utan är en ödetomt! Postens brevbärarkontor ligger på tomten bredvid.  ...

Av Marie - 27 juli 2013 19:08

Efter att ha läst fram och tillbaka om att göra egen glass så blev det 2 sorters smet nu ikväll, citronglass och chokladglass. Står i kylen nu och svalnar och åker in i frysen imorgon, har tyvärr ingen glassmaskin ännu och den jag vill ha sparar ja...

Av Marie - 20 juni 2013 19:49

Äldste sonen voltade i eftermiddags av vägen utanför Vislanda/Alvesta. Klarade sig relativt bra och slapp ambulansen.   *omskakad och 55 mil därifrån* ...

Av Marie - 5 april 2013 09:36


Här behöver vi inte måla äggen för att få lite olika färger på de till frukostbordet, det sköter hönorna så bra själva    Ljusgröna, olivgröna, vita, beigea i olika nyanser och så mörkt bruna. Några har även lite prickar på sig. Här kommer också ...

Ovido - Quiz & Flashcards