Alla inlägg under september 2012
Undrar hur en del tänker när de skaffar sig en brevlåda, är det bara utseende som gäller? Inte en tanke på de som ska stoppa tidningen och breven i densamma.
Som denna lådan tex.
Liten och smal öppning som dessutom öppnas utåt, den är ett h-e så fort det blir minusgrader, speciellt när det är fuktigt ute på kvällen och sedan minusgrader under natten. Då sitter den lilla öppningen stenhårt fast så tidningen får placeras ovanpå. Alternativet skulle vara att ta med en stor hammare och slå bort isen, men då vaknar nog hela grannskapet
Och att få in en tjock helgtidning är snudd på omöjligt utan att den går sönder
*grinigt tidningsbud*
Lite skillnad på en kyckling av vanlig hönsras och en broiler Hur en broiler ser ut vet nog de flesta, det är de som finns i butikerna och de är slaktade vid samma ålder som kycklingen som jag håller i min hand.
Ganska stor skillnad i tillväxthastighet.
Samma blandning men bara 1 vecka gammal, fjädrarna börjar komma och dunet försvinner då.
Mamma är en blandning och pappan är en Isbar.
En vaktelhöna på 5 veckor
Som gjorde vad vaktlar är bäst på
Dvs, flyga sin kos.
Var igår inne i stan och kollade runt på Lindvalls kaffe, de hade öppet hus då de fått iordning efter branden. Kul att se hur det ser ut bakom skalet, smakade inget kaffe då jag inte gillar det, men sambon smakade och fick även med smakprover hem.
Tyvärr inga bilder då det var fotoförbud där inne, fast en del fotade ändå
Gäller att hålla koll på var katterna är, fast matte är taskig nog att ha grind så vi inte kan jaga de uppför trappan Och så gäller det att inte jaga katt nere medans matte är på samma våning fast det är svårt att låta bli.
//Cassandra, Bert
(fast vi tar oss förbi grinden när inte matte är närvarande, men skvallra inte)
Letar efter den höga smala muggen som tyvärr utgått ur deras sortiment.
Helt underbar att dricka te ur
Efter en inspirerande demonstration på Bondens egen matdag i Uppsala av Eskesta gårdmejeri om hur de gör syrat smör så har det provats på här hemma
Dagens smörkärning gick bra och denna gången provar jag med att blanda i 20% rapsolja för att på så sätt få det lite mer bredbart när det tas ut ur kylen, för jag kommer inte ihåg att ta ut smöret en halvtimme innan jag ska bre mig en macka
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||
|